עדכון של תעשיית הבשר מתורבת/החלקאות תאית בעולם, לחודשי אוקטובר נובמבר 2020

1) חברת SuperMeat הישראלית, המייצרת עוף מתורבת, הודיעה על פתיחת המסעדה הראשונה בעולם שתגיש בשר מתורבת בקונספט מטבח ניסיוני.
המסעדה מגישה מגוון מנות המבוססות מוצרי הבשר מתורבת שלה ולרגע זה איננה גובה תשלום, אלה יותר מעוניינת בפידבק מלקוחות לגביי מוצריה, כעוד אבן דרך עתידית, לפני תהליך היצור ההמוני.
לינק להזמנות – https://lnkd.in/dXUnb4H
אתר החברה – https://supermeat.com/

2) רכישה ראשונה בעולם של חברה בתחום הבשר מתורבת!
חברת MeaTech הישראלית, המפתחת בשר בהדפסה תלת מימדית, הודיעה על רכישה של חברת Peace of Meat הבלגית, המפתחת רקמות שומן של בקר עוף ואווז מתאי גזע.
רקמות שומן הן כידוע מרכיב חשוב מאוד, אשר נותן לבשר את הטעם והטקסטורה היחודית שלו.
לפי הפירסום MeaTech השקיעה כ -1.2 מליון € ב- Peace of Meat כחלק מתוכניתה לרכישת החברה.
חברת – https://meatech3d.com
חברת- https://peace-of-meat.com/

3) בחודש אוקטובר האיחוד האירופי הודיע על הקצבת מענק בסך 2.7 מליון € למחקר ופיתוח כחלק מתוכנית Horizon 2020 המפורסמת שלה, התוכנית הידועה בשם – Meat4All והגוף שמוביל את תהליכי המו"פ היא חברת – Biotech Foods הספרדית המייצרת בשר מתורבת.
התוכנית תתמקד במחקרי דרישות השוק האירופאי למוצרים מבוססי חקלאות תאית, על תהליכי בטיחות המזון והאתגרים של ייצור המוני.
זו היא לא הפעם הראשונה שבו האיחוד האירופי משקיע משאבים וכסף לעידוד תחום זה.,